Kegelen, iets voor jou?

Wat is kegelen
Kegelen is met een bal over een smalle baan kegels omgooien. De kegelsport is eeuwenoud maar nog steeds actueel en leuk voor iedereen van 6-86 jaar. Het is uitdagend, het vereist concentratie, inzicht en oefening. Een kegelbaan is 20 meter lang, 30 cm breed en heeft 9 kegels. De kunststof kegelbal heeft een gewicht van 8-19 pond en er zit één gat in voor de duim. De kunst is om de bal zo te gooien dat alle 9 kegels in één keer omvallen. Je scoort dan 9 ‘hout’.
Kegelen wordt voornamelijk gedaan in clubverband. Er zijn dames-, heren- en gemengde clubs. Naast het competitie-element staat gezelligheid hoog in het vaandel. Behalve de eigen clubavond kan er ook worden deelgenomen aan regionale en landelijke competities.
In Utrecht komen wekelijks zo’n 100 fanatieke kegelaars bijeen in het Kegelhuis van Sporthal Zuilen: de thuisbasis van de Utrechtse Kegelbond (UKB) die de aangesloten kegelclubs uit de regio bij de Koninklijke Nederlandse Kegelbond vertegenwoordigt.

Kom het ook proberen!
Je hoeft niet direct lid te worden van een kegelclub om eens te kegelen. Op maandag-, woensdag- en donderdagavond van 20:00 – 23:00 uur kun je vrijblijvend binnenlopen om de sfeer te proeven en een kegelbal mee te gooien. Er is altijd wel iemand die je op weg helpt. Ook op elke 1e zaterdag van de maand is het Kegelhuis van 10:00 – 12:00 uur open voor belangstellenden. Bij de kegelsport draag je lichte sportschoenen met lichtgekleurde zolen.

Meer weten?
Neem dan eens een kijkje op www.utrechtsekegelbond.nl of neem contact op met Tessa Laarman, via tessa@utrechtsekegelbond.nl of met het bestuur via telefoon (06) 13 63 73 75.

Utrechtse Kegelbond – Sporthal Zuilen
Burgermeester Norbruislaan 680, 3555 EZ Utrecht
www.utrechtsekegelbond.nl
Er is voldoende gratis parkeergelegenheid naast de accommodatie.